Laatste Nieuws

Wekelijks op pad met The Grand Tour op Amazon Prime Video

The Grand Tour seizoen 2 Prime Video Amazon Nederland ondertiteling

The Grand Tour seizoen wordt vrijdag 8 december op Amazon Prime Video afgetrapt. In dit nieuwe seizoen reizen Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May weer de hele wereld over om de meest mooie en vreemde voertuigen te besturen.

Kosten noch moeite gespaard

Na het (gedwongen) vertrek van het trio bij de BBC verloor Top Gear veel kijkers. De fans van het programma waren eigenlijk vooral fan van Clarkson, Hammond en May. Dat zij terug zouden keren op het scherm was dan ook een zekerheid. De vraag was echter waar.

Verschillende partijen waren geïnteresseerd in de Britten. De strijd ging vermoedelijk tussen Netflix en Amazon, waarbij laatstgenoemde partij het meeste geld bood en zo de heren aan zich wist te binden. Voor het programma The Grand Tour werden kosten noch moeite bespaard. Neem alleen de openingsscène van het eerste seizoen, maar ook in de afleveringen daarna. Het schijnt dat Amazon zo’n 160 miljoen pond over heeft om Clarkson, Hammond en May op Prime Video te kunnen aanbieden.

The Grand Tour kijken in Nederland via Prime Video

The Grand Tour seizoen 2 is ook weer in Nederland via Prime Video, de streamingdienst van Amazon te bekijken. Wekelijks zullen er nieuwe afleveringen van The Grand Tour gepubliceerd worden. In Nederland is – net als over de hele wereld – de eerste aflevering vanaf 8 december beschikbaar op Amazon Prime Video. Vanaf dat moment zal er iedere vrijdag een nieuwe aflevering gelanceerd worden door Prime Video. Er is wel een nadeel: momenteel wordt er nog geen Nederlandse ondertiteling meegeleverd bij afleveringen van The Grand Tour.

Ook zonder de Nederlandse ondertiteling zal seizoen 2 van The Grand Tour genieten geblazen worden. De trailer die in november verscheen liet al zien dat er weer een hoop bijzondere locaties bezocht zijn om vette items te maken. Uiteraard zal in The Grand Tour seizoen 2 weer voldoende zijn voor de zwartgallige humor van Clarkson, Hammond en May. Wat wel anders is ten opzichte van seizoen 1 is de afwezigheid van de studio. Ook in het eerste seizoen reisden de autoliefhebbers de hele wereld over om hun programma te maken. Op iedere locatie werd een tent opgetuigd, om daar in de studio publiek te ontvangen. In seizoen 2 is dat niet meer zo.

Crash Richard Hammond

Voor de opnames van The Grand Tour was Richard Hammond betrokken bij een heftig ongeluk. Het ging fout tijdens een rit in de Rimac Concept_One. Het was een flinke crash en op social media gingen op social media al snel beelden rond van een afgebrande auto, die een waarde van zo’n één miljoen dollar zou hebben. Uiteraard is dit ongeluk van Hammond ook in de uitzendingen verwerkt. Direct in de eerste aflevering zal dit ongeluk aan bod komen.