Laatste Nieuws

Wanneer komt The Expanse seizoen 6 op Amazon Prime Video?

The Expanse Amazon Prime Video

Eind vorig jaar ging The Expanse seizoen 5 in première op Amazon Prime Video, maar als échte fan heb jij alle tien de afleveringen er natuurlijk al doorheen gejaagd! Rest de vraag: seizoen 6, wanneer kunnen we dat precies verwachten?

Wanneer komt The Expanse seizoen 6 op Amazon Prime Video?

The Expanse volgt de avonturen van de crew van het ruimteschip de Rocinante: op de een of andere manier moeten James Holden (Steven Strait), Naomi Nagata (Dominique Tipper), Amos Burton (Wes Chatham) en Alex Kamal (Cas Anvar) het universum keer op keer redden. Eén van hen keert niet terug in seizoen 6, en als je seizoen 5 hebt afgekeken weet je over wie het gaat. De desbetreffende acteur is uit de serie geschreven wegens grensoverschrijdend gedrag (seksuele intimidatie). Zijn naam zullen we niet noemen, voor het geval dat je nog een paar afleveringen te gaan hebt, maar het is goed mogelijk dat Bobbie Draper (Frankie Adams) een nóg prominentere rol gaat spelen in het nieuwe seizoen!

Allemaal leuk en aardig, maar wanneer komt dat nou naar Amazon Prime Video? Dat dat eraan komt is een zekerheidje, omdat Prime het al lang en breed besteld heeft, maar een precieze releasedatum hebben we nog niet. We kunnen natuurlijk wel een gokje wagen: de kans is groot dat seizoen 6 van The Expanse eind 2021 gereleaset wordt, één jaar na de première van seizoen 5. Dat is immers het schema dat de streamingdienst aanhoudt voor de populaire space-serie.

Seizoen 6 The Expanse is zwanenzang

Seizoen 6 betekent gelijk een zwanenzang voor The Expanse, want na de aankomende afleveringen wordt er een punt gezet achter het verhaal. Dat lieten producenten Andrew Kosove en Broderick Johnson eerder al officieel weten. In een statement schreef het duo: “Vanaf het moment dat we met deze serie begonnen zijn, hebben we ons best gedaan om de visie van de schrijvers te eren. We zijn er trots op dat we een van de meest diverse casts op televisie hebben en een platform hebben gekregen voor verhalen die er echt toe doen.”

Maar er is hoop!

Oké, nu begeven we ons op gevaarlijk terrein met betrekking tot spoilers, maar wie de boeken van James S. A. Corey heeft gelezen zal het misschien wel begrijpen dat The Expanse zijn einde nadert. Toch is er een mogelijkheid dat de show in een andere vorm terugkomt op Prime Video, bijvoorbeeld met een reeks films. Óf misschien wel een serie met een andere cast…