Laatste Nieuws

TRECX wordt eerste Nederlandse Amazon Prime Video-serie

TRECX Amazon Prime Video

Amazon Prime Video lanceert de Nederlandse comedyserie TRECX. Dit is een nieuwe, moderne, satirische comedy sketch-serie die begin 2021 zal worden gelanceerd. De hoofdrol is weggelegd voor Michiel Romeyn, met eveneens een rol voor zijn Jiskefet-kompaan Herman Koch.

Comedy sketchprogramma

TRECX is een zesdelig comedy sketchprogramma en deze markeert de terugkeer van de Nederlandse acteur en komiek Michiel Romeyn als hoofdrolspeler en co-maker na zijn rol in de iconische serie Jiskefet. Het is een absurdistische reeks met een frisse, moderne blik. Het geheel is een mengeling van kleinere groepsscènes en spannende, filmische sketches – soms gebracht als terugkerende miniseries met sitcom-elementen. Met een gerenommeerde cast, waaronder Michiel Romeyn, Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch, Bo Maerten, Ruben van der Meer, Yannick Jozefzoon, Anniek Pheifer, Peter van de Witte, Hannah van Lunteren, Huub Smit, René van ‘t Hof, Valentijn Benard, Ria Valk, Gillis Biesheuvel, Glenn Durfort, Chiron Holwijn, Dim Balsem, René Groothof, Wendell Jaspers, Ton Kas, Nadja Hüpscher, Sigrid ten Napel en Sanne Samina Hanssen.

Meesterlijke serie

“TRECX is een wonderlijke comedyserie tussen nu voor nu en vroeger, kortom iets wat voor ons blijft”, aldus Romeyn. “Mede dankzij het vertrouwen en de creatieve vrijbrief van Amazon Prime Video hebben we alsnog een meesterlijke serie kunnen maken dit jaar, het was een feest om te mogen werken met de vele talenten en de geweldige crew.” Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt, net zoals we nog moeten wachten op de trailer. Deze zal ongetwijfeld spoedig volgen.