Laatste Nieuws

Treadstone komt naar Amazon Prime Video

Treadstone Amazon Prime Video

De serie Treadstone is aangekocht door Amazon Prime Video. Jason Bourne werd wereldberoemd door eerst de boeken van Robert Ludlum en vervolgens de films. Nu is er een serie gemaakt over de organisatie waarvoor Bourne werkte: Treadstone.

Jason Bourne

Schrijver Robert Ludlum introduceerde Jason Bourne in het boek The Bourne Identity. Het was het vertrekpunt van een lange reeks verhalen van de onverschrokken CIA-agent. Hij was getraind om missies uit te voeren en te moorden. Door geheugenverlies na een mislukte missie komt hij er helemaal alleen voor te staan. Bourne wil vanaf dat moment wraak nemen op alles en iedereen die zijn leven heeft verwoest. Daarvoor moet hij de strijd aan met zijn eigen organisatie.

Treadstone

Treadstone was de geheime tak binnen de CIA waar Jason Bourne onderdeel vanuit maakte. Na de vijf films is er nu door de makers de stap gezet naar een serie, waarbij Bourne als hoofdpersoon los wordt gelaten. De serie zoomt in op ‘sleeper agents’ die door het CIA-programma zijn opgeleid. Ze leven een normaal bestaan en hebben geen idee wat ze kunnen, maar worden nu ingezet om hun dodelijke missies te hervatten.

In 2020 op Amazon Prime Video

In de Verenigde Staten is Treadstone te zien op USA Network, deze omroep was eerder verantwoordelijk voor onder meer Shooter. Amazon Prime Video heeft de streamingrechten verworven en zal de reeks vanaf januari 2020 gaan aanbieden. Ook in Nederland. Een exacte datum is op dit moment nog niet bekend.

Bekijk de trailer van Treadstone