Laatste Nieuws

The Revenant en andere topfilms komen naar Prime Video door New Regency-deal

Revenant Amazon Prime Video New Regency

Amazon Prime Video heeft een grote slag geslagen door een deal met New Regency te sluiten. New Regency is een productiebedrijf met ruim 130 films in het beheer. Amazon heeft met New Regency een deal gesloten, waardoor de webgigant de wereldwijde streamingrechten heeft bemachtigd.

Topfilms New Regency

New Regency heeft een flink aantal topfilms in de stal. Zo behoort The Revenant tot de collectie van New Regency. In deze film speelt onder andere Leonardo DiCaprio en voor zijn rol in The Revenant ontving hij zijn allereerste Oscar. Naast The Revenant zijn ook Birdman en 12 Years a Slave bekende films die geproduceerd zijn door New Regency. In een verklaring laten Yariv Milchan en Jonathan Fischer, voorzitter en COO bij New Regency, weten verheugd te zijn met de deal. “Amazon staat bekend om de hoge kwaliteit aan content die zij leveren op Prime Video. We zijn verheugd om samen te werken en de prestigieuze bibliotheek aan films van New Regency naar een nieuw publiek over de hele wereld te brengen.”

Amazon Prime Video en New Regency deal

De deal tussen Amazon Prime Video en New Regency zorgt ervoor dat het aanbod wereldwijd een flinke boost gaat krijgen. De deal gaat echter niet direct in. Vanaf volgend jaar zullen de films van New Regency toegevoegd worden aan het aanbod van Prime Video. Films als The Revenant en Birdman zijn dus vanaf 2018 bij Prime Video te bekijken. Aangezien het om de wereldwijd verkregen streamingrechten gaat is het aannemelijk dat de films van de productiemaatschappij ook in Nederland aan het aanbod toegevoegd zullen worden. “We zijn ontzettend blij dat Prime Video-leden over de hele wereld toegang krijgen tot de indrukwekkende catalogus van New Regency”, aldus Jason Ropell, Worldwide Head of Motion Pictures bij Amazon Prime Video.