Laatste Nieuws

The Man In The High Castle seizoen 2 blijkt peperduur project

The Man In The High Castle seizoen 3 Amazon Prime Video

Amazon heeft fors betaald voor het tweede seizoen van The Man In The High Castle. Persbureau Reuters heeft geheime documenten van de webgigant in het bezit en stuitte bij het doorspitten op de hoge kosten voor deze Amazon Original.

Ruim honderd miljoen dollar

Amazon heeft namelijk meer dan honderd miljoen dollar betaald voor The Man In The High Castle seizoen 2. Volgens Reuters heeft het in totaal 107 miljoen dollar gekost. Dat komt neer op zo’n 87 miljoen euro. De kosten werden gemaakt voor de productie van seizoen 2 én de promotie van de nieuwe afleveringen van de succesvolle reeks. Reuters rekende uit dat iedere aflevering dus bijna elf miljoen dollar gekost heeft. The Man In The High Castle seizoen 2 bestond namelijk uit tien afleveringen.

Geen uitzondering

Dat het maken van een seizoen hoge kosten met zich meebrengt is al lang geen uitzondering meer. Sinds de opkomst van de streamingdiensten wordt er grof geld betaald voor reeksen. Amazon is hier dus zeker niet de enige in met The Man In The High Castle. Ook concurrenten Netflix en Hulu tasten behoorlijk in de buidel voor series als House of Cards, The Crown en The Handmaid’s Tale.

Dat streamingdiensten veel geld willen neerleggen voor dit soort series is te begrijpen. Met Original content willen zij zich onderscheiden van de concurrentie. Met The Man In The High Castle wil Amazon dan ook klanten aantrekken voor Prime Video. Dat lijkt ook gelukt, want volgens Reuters leverde het tweede seizoen Amazon 1,15 miljoen nieuwe klanten op voor Prime Video. Het seizoen werd overigens ook erg goed ontvangen. Op IMDb wordt de serie met een 8.1 beoordeeld.