Laatste Nieuws

The Lord of the Rings-serie krijgt een tweede seizoen

Lord of the Rings Amazon Prime Video

The Lord of the Rings zal minimaal een tweede seizoen krijgen. De productie van het eerste seizoen is nog in volle gang, toch heeft Amazon besloten om een tweede seizoen te bestellen.

Schrijvers kunnen gelijk door

Bij de originele aankondiging van Amazon om een serie te maken van The Lord of the Rings werd er al gesproken over twee seizoenen. Zo nu blijkt moest er nog wel eerst een definitief groen licht worden gegeven voor het zover was. Nu de eerste stappen positief zijn bevonden heeft de streamingdienst besloten dat de schrijvers direct verder kunnen met het tweede seizoen.

Twee afleveringen afgerond

De eerste twee afleveringen zijn afgerond, waarmee een duidelijk beeld geschetst kon worden richting Amazon van de serie. Deze zijn als zeer enthousiast begroet, waardoor de opnames in Nieuw-Zeeland voortgezet zijn. Door het tweede seizoen nu al te schrijven kunnen er waar mogelijk ook al shots worden opgenomen voor het tweede deel. Dit gebeurde eerder ook bij de Lord of the Rings-films, waardoor er flink in het budget gespaard kon worden. Voor het eerste seizoen zal vermoedelijk nog tot 2021 gewacht moeten worden.