Laatste Nieuws

Tambor keert niet terug in Transparent door beschuldigingen

Transparant Amazon Prime Video Serie Original

De serie Transparent is onthoofd doordat Jeffrey Tambor heeft besloten om niet langer mee te werken aan de productie. De Amazon Original Serie draaide vier zeer succesvolle seizoenen, waarvoor Tambor ook is bekroond. Na beschuldigingen aan zijn adres heeft hij zich nu teruggetrokken.

Tambor ontkent aantijgingen

De acteur is door twee personen die aan Transparent meewerken beschuldigd van seksuele intimidatie. Tambor heeft dit resoluut ontkent en Amazon is de aanklacht nog aan het onderzoeken. Voor de vertolker van Mort Pfefferman aka Maura is er alleen geen basis meer om terug te keren op de set. Het effect van het huidige ‘politieke klimaat’ zorgt er volgens Tambor voor dat het voor hem onmogelijk is om nog terug te keren.

Mort Pfefferman als transgender Maura

Tambor speelt in Transparent Mort Pfefferman, die op latere leeftijd uit de kast komt als transgender Maura. De baanbrekende serie werd zeer goed ontvangen. Tambor won dan ook twee Emmy Awards en een Golden Globe voor zijn rol. Transparent zonder Maura is lastig voor te stellen, toch wordt er gewerkt aan een vijfde seizoen. Tambor zelf is ondertussen niet van het toneel verdwenen. Hij werkt namelijk aan de opnames van het vijfde seizoen van Arrested Development.