Laatste Nieuws

Streep door American Gods na derde seizoen

american gods amazon prime video

De laatste aflevering van seizoen 3 van American Gods ging tien dagen geleden pas in première, maar nú weten we al dat de serie niet terugkomt. Het Amerikaanse STARZ heeft de show namelijk officieel gecanceld!

Miniserie of film?

Volgens de website The Hollywood Reporter ligt er nog wel een kleine opening voor een comeback van American Gods, maar dat zou dan in de vorm van een miniserie of een film moeten zijn. Daar zijn echter nog geen concrete plannen voor…

In een verklaring meldt STARZ: “American Gods keert niet terug voor een vierde seizoen. Iedereen bij Starz is dankbaar voor de toewijding van de cast en de makers, maar ook onze partners bij Fremantle (productiebedrijf) die het geweldige verhaal van schrijver Neil Gaiman tot leven hebben gebracht.”

Tegenvallende kijkcijfers en hommeles

The Hollywood Reporter weet dat deze beslissing genomen is omdat de kijkcijfers van American Gods maar tegen bléven vallen. Naar seizoen 3 keken 65 procent minder mensen dan naar seizoen 1 en dat heeft de serie naar verluidt de das omgedaan. Oók ging er naar verluidt een hoop mis achter de schermen; slaande deuren en showrunners én acteurs zagen zich genoodzaakt om het project achter zich te laten. Dat heeft vermoedelijk eveneens een rol gespeeld in het besluit om een streep te zetten door de show.

Schrijver wilde wél door…

Neil Gaiman liet in een eerder stadium nog weten dat hij vond dat er wél een vierde seizoen moest komen: “Als we geen vierde seizoen krijgen, dan zijn we gestopt met de meest frustrerende cliffhanger voor welk seizoen dan ook.” Toch hield hij toen al een slag om de arm: “Het ligt open, want elke keer moet ik met de showrunners in gesprek gaan en zeggen hoe het volgende American Gods-boek, dat ik niet geschreven heb, eruitziet.”