Laatste Nieuws

Serie over het leven van Maradona op Amazon

Maradona

Amazon Prime Video heeft groen licht gegeven om een serie te maken over het leven van Diego Maradona. De biografische serie werd in Mexico aangekondigd en zal wereldwijd beschikbaar komen. Een releasedatum is nog niet bekend.

Beste voetballer van zijn generatie

Diego Maradona wordt gezien als de beste voetballer van zijn generatie. In 1986 werd hij met Argentinië wereldkampioen in Mexico. Beroemd daarbij was zijn ‘hand van God’, waarmee hij Engeland wist te verslaan. Ook in 1990 was de wereldtitel dichtbij, alleen werd de finale van Duitsland verloren.

Argentijn ging snel bergafwaarts

Richting het einde van zijn carrière ging het echter snel mis. In eigen land schoot hij al eens op journalisten en tijdens het wereldkampioenschap van 1994 in de Verenigde Staten werd hij positief bevonden op het gebruik van drugs. In de jaren die volgden was Maradona vaker in een afkickkliniek te vinden dan op het voetbalveld. Wonderbaarlijk genoeg werd hij nog wel bondscoach van zijn land en is de afgelopen jaren vooral in de woestijn geld aan het verdienen als coach. Zijn nieuwste project is in Wit-Rusland.