Trailer

Seizoen 3 van American Gods wekelijks op Amazon Prime Video

american gods amazon prime video

Amazon Prime Video lanceert op maandag 11 januari 2021 het derde seizoen van American Gods. Vervolgens komt er elke week een nieuwe aflevering beschikbaar!

Emmy Awards

Het eerste seizoen van American Gods verscheen in 2017 en de serie werd een behoorlijk groot succes. Er volgden zelfs twee nominaties voor de 69th Primetime Emmy Awards, al werd er niet gewonnen. Seizoen 2 vond ook gretig aftrek bij de televisiekijker en begin 2021 is het al weer tijd voor het derde seizoen. Hoe zal het Shadow Moon dit keer vergaan?

Oude Goden versus Nieuwe Goden

American Gods is het legendarische verhaal van een onvermijdelijke oorlog tussen de mythologische Oude Goden en de technologische Nieuwe Goden. Ricky Whittle speelt de ex-crimineel Shadow Moon, een man in dienst van de mysterieuze Mr. Wednesday, gespeeld door Ian McShane (Deadwood, John Wick). Hij ontdekt dat zijn charismatische, maar ook onbetrouwbare baas, niet alleen de Noorse All-Father god Odin is, maar hij is ook de vader van Shadow.

Shadow verdringt zijn lot

In seizoen 3 verdringt Shadow zijn lot en vestigt hij zich in het idyllische besneeuwde stadje Lakeside, Wisconsin. Dit doet hij om zijn eigen pad te ontdekken, geleid door de goden van zijn zwarte voorouders, de Orishas. Maar, hij zal al snel ontdekken dat de stille wateren van deze stad diep, donker en bloederig lopen, en dat je niet zomaar kunt weigeren een god te zijn. De enige keuze, en een keuze die je moet maken, is wat voor god je gaat worden…