Laatste Nieuws

Samenwerking voor Spaanse serie Sin Limites (Boundless)

Sin Limites Boundless Amazon Prime Video

Amazon Prime Video en de Spaanse zender RTVE werken samen aan een nieuwe serie. De co-productie heet Sin Limites, oftewel Boundless zoals Amazon de historische dramaserie zal noemen. Het is in eerste instantie een vierdelige serie.

Elcano en Magellan

Boundless draait om de wereldverovering van de Spanjaarden en de Portugezen. Centrale figuren uit de zestiende eeuw zijn de Spanjaard Sebastián Elcano en de Portugees Ferdinand Magellan. De ontdekkingsreizigers zeilden in Spaanse dienst voor het eerst rond de wereld.

Bewijzen dat de aarde niet plat is

Het was dan ook het doel van de twee om te bewijzen dat de aarde niet plat was, zoals in die tijd de algemene theorie nog was. Ze maakten alternatieve routes mogelijk om de gebieden met specerijen te bereiken. Vijf schepen met 239 man begonnen op 20 augustus 1519 aan de reis, vijf jaar later zou er één schip terugkeren.

Groot project

Boundless (Sin Limites) wordt een groot project, want de opnames zullen op diverse locaties gebeuren. Waaronder de Dominicaanse Republiek, de Canarische Eilanden en in Spanje zelf. De serie wordt in 2021 verwacht en zal door Amazon Prime Video eerst in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Spanje en Latijns Amerika worden gelanceerd.