Laatste Nieuws

Regisseur haalt uit naar Amazon na ‘censuur’ in lhbti-film

Amazon Prime ligt onder vuur in de Verenigde Staten. Regisseur Francis Lee is op zijn zachtst gezegd niet blij met de streamingsdienst, dat onlangs zijn film God’s Own Country plaatste. Volgens de maker is er ‘censuur gepleegd’ op het werk.

God’s Own Country

God’s Own Country gaat over een rebelse tienerjongen, gespeeld door Josh O’Connor, die woont en werkt op de schapenboerderij van zijn gehandicapte vader. Uiteindelijk valt hij voor de Roemeense arbeidsimmigrant Georghe en komt zijn leven op de kop te staan. De film kreeg veel lof en werd onder meer op het Filmfestival van Berlijn en tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam afgespeeld.

Amazon schrapt scènes

Toch besloot Amazon om minstens twee scènes waarin twee mannen zoenen en de liefde bedrijven te schrappen. Dit hikt tegen het zere been bij maker Francis Lee, die op Twitter van zich af bijt. “Beste vrienden in de USA. God’s Own Country lijkt gecensureerd te zijn op Amazon Prime. Totdat dit is onderzocht, huur en koop alsjeblieft geen titels op Amazon Prime. Dit is niet de video die ik heb bedoeld te maken”, roept Lee op tot een heuse boycot.

God’s Own Country is (nog) niet te zien op de Nederlandse site van Amazon Prime. Vanwege de ophef lijkt dat voorlopig ook nog niet te gaan gebeuren.

Trailer God’s Own Country