Laatste Nieuws

Prime Video-serie The Wilds verhuist naar Australië

the wilds amazon prime video

Seizoen 1 van de populaire Amazon Prime Video-serie The Wilds werd opgenomen in Nieuw-Zeeland, maar nu verhuist de ‘set’ van de show naar Queensland in Australië!

Queensland spint garen bij verhuizing The Wilds

De premier van de Australische provincie Annstacia Palaszczuck en Paul Fletcher, minister Communications, Urban Infrastructure, Cities en the Arts hebben dat gezamenlijk bekendgemaakt. De overheid van Australië stelt 9,8 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) beschikbaar voor de productie van seizoen 2 van The Wilds. Palaszczuck stelt dat de verhuizing te danken is aan de zogenaamde Production Attraction Strategy van Queensland, een plan dat ervoor moet zorgen dat het aantrekkelijker wordt om te filmen in de provincie.

De ’transfer’ van The Wilds kost wat (6,3 miljoen euro dus), maar levert Queensland als het goed is vele malen méér op! Volgens de premier gaat het om 28 miljoen dollar, wat neerkomt op ongeveer 18 miljoen euro. Bovendien worden er als het goed is 150 nieuwe werkplekken gecreëerd: er moet immers een lokale crew samengesteld worden.

Opnames The Wilds seizoen 2 in april

The Wilds gaat over een groep tienermeiden met verschillende achtergronden die moeten vechten om te overleven nadat ze door een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland zijn gestrand. Ze botsen, maar vormen ook een band als ze meer te weten komen over elkaar, over hun geheimen en de trauma’s die ze hebben meegemaakt. Er zit echter een twist in dit spannende drama, want ze zijn niet per toeval op dit eiland terechtgekomen… De opnames van het tweede seizoen van The Wilds gaan in april van start.