Trailer

Prime Video onthult teaser Maradona: Blessed Dream

maradona blessed dream amazon prime video

Amazon Prime Video komt later dit jaar met een serie over het leven en de carrière van voetballegende Diego Armando Maradona. En de eerste ’teasertrailer’ hebben we al binnen!

Trots als een pauw

Naar eigen zeggen heeft Prime Video ‘jaren gewerkt’ aan Maradona: Blessed Dream. Daarom is de streamingdienst ook zo trots op de trailer, die een eerste blik werpt op wat je mag verwachten van de ‘meeslepende serie’.

De biografische show is geproduceerd door BTF Media in coproductie met Dhana Media en Latin We en werd opgenomen in Argentinië, Spanje, Italië, Uruguay en Mexico. De serie bestaat uit 10 afleveringen van ieder een uur, waarin alle belangrijke momenten uit het leven en de carrière van de legendarische voetbalster aan bod komen.

Van prille begin tot Barcelona en Napoli

Nazareno Casero (Historia de un Clan), Juan Palomino (Magnifica 70) en Nicolas Goldschmidt (Supermax) spelen de hoofdrollen in Maradona: Blessed Dream. Zij portretteren Diego Armando Maradona gedurende zijn leven en carrière. Van het prille begin in het stadje Fiorito in zijn geboorteland Argentinië, tot zijn carrière bij Barcelona en Napoli, en ten slotte zal de serie zijn belangrijke rol laten zien in het winnen van de Wereldbeker in Mexico in ’86 met zijn nationale team.

Ook Julieta Cardinali (En Terapia, Valentin), Laura Esquivel (Patito Feo), Mercedes Morán (Diarios de Motocicleta), Pepe Monje (Amor en Custodia) en Peter Lanzani (El Clan) spelen een prominente rol in de serie.

Meerdere regisseurs

Alejandro Aimetta is de showrunner en regisseur van de afleveringen die zijn gefilmd in Argentinië, Mexico en Uruguay. Hij is ook een van de schrijvers van de serie, naast Guillermo Salmerón (El Marginal) en Silvina Olschansky (El Marginal). Roger Gual en Edoardo De Angelis regisseerden afleveringen in respectievelijk Spanje en Italië. De uitvoerende producenten van de serie zijn Francisco Cordero, Liliana Moyano, Mari Urdaneta, Ricardo Coeto en Luis Balaguer.

Maradona: Blessed Dream komt later dit jaar naar Prime Video. Een precieze releasedatum heeft Amazon nog niet gegeven.