Laatste Nieuws Trailer

Prime Video onthult teaser ‘Game of Thrones-killer’ Wheel of Time

wheel of time prime video

The Wheel of Time is Amazons antwoord op het megasucces van Game of Thrones, en de première van de fantasyserie staat eigenlijk al weer voor de deur. Prime Video presenteert nu een spiksplinternieuwe teaser.

Game of Thrones-killer

Amazon-baas Jeff Bezos verloor zichzelf helemaal in de immens populaire Game of Thrones-serie, zo luidt het verhaal. Hij dacht meteen: Prime Video moet iets soortgelijks brengen, waarna de miljardair daad bij woord voegde. Hij tikte niet alleen de rechten van The Lord of the Rings op de kop voor veel geld, maar ook die van de Wheel of Time-franchise van de in 2007 overleden schrijver Robert Jordan. Naar verluidt heeft hij de portemonnee getrokken en nog eens 91 miljoen dollar in seizoen 1 van de ‘Game of Thrones-killer’ gepompt.

Showrunner Rafe Judkins is al sinds jaar en dag een fan van de boekenserie: “Wheel of Time is de eerste fantasyserie die echt dook in de politieke en culturele werelden van al deze verschillende personages. Ieder van hen heeft zo zijn eigen plannen, eigen aanpak. Dat voelde voor mij altijd als iets dat we misten in de fantasywereld.”

Geen prinsessen in mooie jurken

The Wheel of Time onderscheidt zich daarnaast met sterke vrouwelijke hoofdpersonen. Kostuumontwerpster Isis Mussenden legt uit: “Het gaat niet gewoon om wat prinsessen die rondrennen in mooie jurken. Het zijn vrouwen die hun werk doen, die alles verzorgen en zorgen dat mensen gezond blijven.”

Het eerste seizoen van de Wheel of Time-serie vertelt het verhaal van het personage Moiraine (gespeeld door Rosamund Pike, bekend van onder meer Gone Girl), een lid van de geheimzinnige Aes Sedai-orde. Deze club ontdekt dat een legendarische draak herboren is en probeert te achterhalen wie de ziel van dit machtige wezen bij zich draagt.

Première al bijna

The Wheel of Time gaat op 19 november aanstaande in première op Prime Video, en hieronder kun je de eerste teaser bekijken!