Laatste Nieuws

Prime Video onthult releasedatum laatste seizoen Goliath

Goliath Amazon Prime Video

De Amazon Prime Video-serie Goliath krijgt nog één seizoen, het vierde en dus allerlaatste. Vanaf 24 september aanstaande is de zwanenzang van de briljante oud-advocaat Billy McBride te zien bij de streamingdienst.

Billy neemt het op tegen de opioïde-industrie

In het laatste seizoen van Goliath keert Billy (gespeeld door Billy Bob Thornton) terug naar zijn ‘Big Law-roots’. Patty (Nina Arianda) heeft namelijk een baan aangenomen bij een prestigieus advocatenkantoor in San Francisco. De twee slaan de handen ineen om een van de meest verraderlijke Goliaths van de Verenigde Staten neer te halen: de opioïde-industrie.

Billy worstelt met zijn eigen chronische pijn terwijl Patty het gevoel heeft dat ze misbruikt wordt, en hun loyaliteit wordt danig op de proef gesteld. Daardoor komt hun partnerschap zelfs op het spel te staan.  In een wereld waar je met geld alles kan kopen, zelfs gerechtigheid, zullen ze alles moeten riskeren om te doen wat juist is.

Cast

Naast Thornton en Arianda schitteren in Goliath seizoen 4 de acteurs en actrices Tania Raymonde, Diana Hopper, Julie Brister, Bruce Dern, Brandon Scott, Jena Malone en J.K. Simmons.  Lawrence Trilling (bekend van Parenthood), Geyer Kosinski (Fargo), Jennifer Ames en Steve Turner (Boardwalk Empire) zijn als uitvoerend producenten verbonden aan het project.

Aflopend verhaal?

Goliath houdt dan wel op met bestaan na het vierde seizoen, dat betekent niet dat de kwaliteit van de Prime Video-show tanende is. Op ratingwebsite IMDb wordt de serie immers gewaardeerd met een mooie 8,2 en de afzonderlijke afleveringen van seizoen 3 krijgen betere cijfers dan die van seizoen 2. Het eerste seizoen van Goliath is wel overduidelijk het beste, maar het is natuurlijk alleszins een mogelijkheid dat dat niveau weer gehaald wordt in seizoen 4!

Vanaf 24 september van dit jaar is de zwanenzang van Goliath dus te zien bij Amazon Prime Video. In acht afleveringen wordt het verhaal van Billy McBride afgerond.