Laatste Nieuws

Prime Video maakt releasedatum Lord of the Rings-serie bekend

lord of the rings amazon prime video

Amazon Prime Video is er vroeg bij, de streamingdienst maakt namelijk bekend dat de langverwachte Lord of the Rings-serie… op 2 september 2022 in première gaat. Daarna verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering.

Prime Video houdt de kaarten tegen de borst

Er is nog veel onbekend over de aankomende Lord of the Rings-show, maar we weten dat de opnames van de serie afgerond zijn in Nieuw-Zeeland. Amazon Prime Video houdt de kaarten tegen de borst, want het project heeft nog altijd geen officiële titel gekregen en over het plot is óók al niets bekend.

Althans, we weten wel íéts: de gebeurtenissen in de serie spelen zich af voor die van de boeken en films van The Lord of the Rings en The Hobbit, en wel duizenden jaren.

‘Lokale’ cast

De cast van de Lord of the Rings-show bestaat voor een groot gedeelte uit een groep lokale acteurs uit Nieuw-Zeeland, en de rest komt uit Australië, Sri Lanka, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Onder anderen Peter Mullan, eerder te zien in Ozark en Westworld, en de Britse komiek Lenny Henry spelen een rol. Verder moeten we het doen met geruchten: zit ‘Maximus Decimus Meridius’ (Gladiator) Russell Crowe bijvoorbeeld in de serie?

Naar verluidt heeft Amazon liefst 465 miljoen dollar (ongeveer 390 miljoen euro) uitgetrokken voor het eerste seizoen van de Lord of the Rings-serie, waardoor we toch wel het een en ander mogen verwachten…

“Avontuur van ons leven”

De beide showrunners J.D. Payne en Patrick McKay hebben er in ieder geval zin in: “Zoals Bilbo zegt: ik denk dat ik klaar ben om nog eens op reis te gaan. Om al deze maanden in Midden-Aarde te kunnen leven, is het avontuur van ons leven geweest. We kunnen niet wachten om fans die kans ook te geven!”

Amazon heeft overigens ook een eerste foto van het project onthuld, die je hieronder kunt bekijken. De verwachting is natuurlijk dat we in het aankomende jaar veel meer beelden voorgeschoteld zullen krijgen.