Laatste Nieuws

Prime Video maakt releasedatum Cinderella bekend: 3 september

cinderella amazon prime video

Vanaf 3 september aanstaande kun je op Amazon Prime Video kijken naar de musicalfilm Cinderella, zo heeft de streamingdienst officieel bekendgemaakt. Eerder kregen we al een trailer van het project te zien.

Gewaagde interpretatie

Cinderella is een moderne musical met een gewaagde interpretatie van het verhaal waarmee je bent opgegroeid, aldus Amazon. De ambitieuze heldin (gespeeld door Camilla Cabello) heeft grote dromen en met de hulp van haar Fab G (Fairy Godmother/Godparent), zet ze door om ze waar te maken. Cinderella heeft een all-star-cast met onder andere Idina Menzel, Minnie Driver, James Corden, Nicholas Galitzine, Billy Porter en Pierce Brosnan.

Eerste non-binaire fee

De bovengenoemde Cabello werd bekend door haar deelname aan The X-Factor en dit is haar allereerste rol in een speelfilm. Naast Cabello zal ook zanger en acteur Billy Porter een belangrijke en bijzondere rol spelen: hij kruipt in de huid van de fee van het sprookje. En dat is niet zomaar een fee, maar de eerste non-binaire fee!

Kay Cannon is als regisseur verantwoordelijk voor de nieuwe versie van Cinderella. Eerder produceerde zij onder meer Pitch Perfect 2 (2015) en Pitch Perfect 3 (2017). De aankomende Prime Video-film is haar tweede project als regisseur, in 2018 debuteerde ze namelijk met Blockers.

Menzel verantwoordelijk voor liedjes

Ook voor fans van de immens populaire Disney-film Frozen hebben we goed nieuws: de liedjes die voorbij zullen komen in Cinderella zijn namelijk geschreven door Frozen-ster Idina Menzel. Zoals hierboven vermeld is de desbetreffende actrice óók te zien in de film, en wel als de bekende stiefmoeder uit het Assepoester-verhaal.

Het resultaat kun je dus vanaf 3 september checken op Amazon Prime Video.

Bekijk de trailer van Cinderella