Laatste Nieuws

Prime Video maakt Italiaans debuut met Young Adult-film Anni da cane

Prime Video werkt momenteel aan zijn eerste Italiaanse Amazon Original! De opnames van Anni da cane, in het Engels: Dog Years, zijn momenteel in volle gang en in het najaar van 2021 moet de film in première gaan.

Stella telt leeftijd in hondenjaren

Het Italiaanse debuut van Prime Video wordt geregisseerd door Fabio Mollo, bekend van South is Nothing. Mary Stella Brugiati en Alessandro Bosi zijn verantwoordelijk voor het script. Anni da cane vertelt het verhaal van Stella, een onhandig, cynisch en gekweld tienermeisje met een verbeelding van heb ik jou daar. Als een auto-ongeluk, waar een hond bij betrokken is, haar leven overhoop gooit, vindt ze dat ze haar leeftijd in het vervolg moet tellen in hondenjaren. Eén jaar wordt zeven, en omdat ze zestien is, is ze dus al een eeuw oud! Stella verliest zichzelf in haar overtuiging en gaat ervan uit dat ze nog maar eventjes te leven heeft. Daarom stelt ze een bucketlist op met daarop een aantal dingen die ze nog wil doen voordat ze sterft.

Anni da cane is een must-see

Georgia Brown, Head of European Originals bij Amazon Studios, heeft hoge verwachtingen van de film: “We zijn ontzettend blij met deze nieuwe toevoeging aan de groeiende catalogus vol Europese Amazon Originals. En we hebben meer in de maak in Italië, want ook Bang Bang Baby, Everybody Loves Diamonds en Vita da Carlo zijn daar in productie. Anni da cane vertelt een fascinerend verhaal en is een absolute must-see voor iedereen ter wereld!”

Nicole Morganti, Head of Amazon Originals Italy, voegt daaraan toe: “Anni da cane is ontzettend belangrijk voor Amazon Studios in Italië. Het is namelijk de aftrap op weg naar een rijk Italiaans aanbod op Prime Video. De film biedt kijkers komedie, gevoeligheid en kwetsbaarheid, en is vooral een aanrader voor een wat jonger publiek.”