Laatste Nieuws

Prime Video komt met docu over Bayern München

bayern champions league amazon prime video

Amazon Prime Video komt binnenkort met een documentaire over Bayern München. De Bundesliga-topclub treedt op die manier in de voetsporen van Tottenham Hotspur. De Spurs werden al eerder gevolgd door de camera’s van de streamingdienst.

Première Bayern-docu in herfst

Een precieze releasedatum hebben we nog niet, maar het is wel al duidelijk dat de docu in de herfst van dit jaar in première gaat op Prime Video. Amazon onthult: “De Amazon-documentaire biedt ongekende inzichten in de beste voetbalclub ter wereld. Van de UEFA Champions League-overwinning in Lissabon tot het einde van het seizoen 2020/2021. Met een terugblik op de geschiedenis, de sleutelmomenten en het dagelijkse wel en wee bij Bayern München.”

Wisseling van de wacht bij ‘FC Hollywood’

Belangrijk onderwerp in de Rekordmeister-docu is een wisseling van de wacht. Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness geven het stokje door aan een nieuwe generatie, onder leiding van voorzitter Herbert Hainer, Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic. De Prime Video-serie gaat ook over de geschiedenis van de club en de noodlottige momenten, het zelfbeeld en het beeld dat anderen van FC Hollywood hebben.

Quirin Berg, Executive Producer bij W&B Television, dat de docu produceert, laat weten: “Amazon, FC Bayern en wij zijn al enkele jaren in gesprek over een dergelijk project. Deze missie is even groots als uitdagend en juist nu is het het perfecte moment om dit aan te pakken. We kijken uit naar een spectaculaire documentaire!”