Laatste Nieuws

Prime Video gaat tweede editie Laver Cup live streamen

Laver Cup Amazon Prime Video

De tweede editie van de Laver Cup zal door Amazon Prime Video in meer dan tweehonderd landen worden uitgezonden. De dienst heeft de streamingrechten van deze tennisvariant van de Ryder Cup verworven. Europa speelt tegen de rest van de Wereld, vorig jaar won Europa de eerste editie.

Federer en Djokovic

Ditmaal zal er van 21 tot en met 23 september in Chicago worden gespeeld. Voor het Europese team zijn vooralsnog slechts twee van de zes spelers bekendgemaakt. Björn Borg heeft als captain zowel Roger Federer als Novak Djokovic aangewezen. Vorig jaar was Djokovic er niet bij door een blessure, team Europa bestond toen verder uit Rafael Nadal, Marin Cilic, Dominic Thiem, Alexander Zverev en Tomas Berdych. Europa won toen met 15-9.

Nieuw gezicht

De rest van de wereld bestond in 2017 in Tsjechië uit Milos Raonic, Jack Sock, John Isner, Sam Querrey, Juan Martin del Potro en Denis Shapovalov. Het team onder leiding van John McEnroe krijgt nu een totaal ander gezicht met naast opnieuw Del Potro en Isner de nieuwkomers Nick Kyrgios, Kevin Anderson en Diego Schwartzman. Hier komt nog één speler bij.

Rod Laver

De Laver Cup, vernoemd naar de Australische topspeler Rod Laver, werd vorig jaar als nieuw evenement geïntroduceerd. Voor het eerst speelden toppers als Federer en Nadal samen. Het werd met gemengde gevoelens ontvangen door de vaste tennisvolgers, vooral doordat het een plaats innam in de toch al drukke kalender. De ontvangst van de fans was echter goed, waardoor er ook een tweede editie komt.

Behind the scenes

Amazon Prime Video zal de wedstrijden live uitzenden en daarnaast wordt er tijdens het toernooi een behind-the-scenes gemaakt. Deze mini-serie zal spoedig na het toernooi verschijnen. Het is voor de tweede keer dat Amazon een tennistoernooi gaan uitzenden. Vorig jaar werd de Next Gen ATP Finals ook uitgezonden.