Laatste Nieuws

Prime Video breidt na één seizoen al een einde aan Utopia

Utopia is de volgende titel in de lange lijst met vroeg gecancelde series. Amazon Prime Video meldt namelijk dat er geen tweede seizoen komt van de productie over het leven tijdens een pandemie.

Utopia

Utopia seizoen 1 verscheen op 25 september jongstleden online. Het verhaal is gebaseerd op een gelijknamige Britse serie en bestaat uit acht afleveringen. Het gaat over vijf fans van een – zo leek het althans – niet waargebeurd stripverhaal genaamd Utopia.

Nadat de vijf online afspreken om te praten over hun gedeelde obsessie, doen ze de ene na de andere schokkende ontdekking en beginnen ze zich te realiseren dat het gruwelijke verhaal uit hun strip niet verzonnen is, maar waargebeurd.

Uiteenlopende reacties

De reacties op het eerste seizoen van Utopia waren erg uiteenlopend. Ondanks een indrukwekkende cast met onder meer onder meer Rainn Wilson (The Office), Desmin Borges (You’re the Worst), Dan Byrd (Cougar Town) en Ashleigh LaThrop (The Handmaid’s Tale) heeft Prime Video nu besloten zich te focussen op andere producties die wél een vervolg gaan krijgen, zoals Hunters, publieksfavoriet Jack Ryan en het verrassend goed scorende Carnival Row. Voor nu blijft het stripboek van Utopia dus gesloten.