Laatste Nieuws

Prime Video bestelt komedie Love Addicts én Sebastian Fitzek-serie

sebastian fitzek amazon prime video

Amazon Prime Video maakt steeds vaker uitstapjes naar andere landen en daar gaat de streamingdienst vrolijk mee door. Amazon heeft namelijk twee spiksplinternieuwe Duitse series besteld, een komedieshow én een thrillerserie.

Komedieserie Love Addicts

Allereerst heeft de streamingdienst groen licht gegeven voor het filmen van Love Addicts, een komedieserie die acht afleveringen moet krijgen. Het is de bedoeling dat de desbetreffende show in 2022 uitkomt.

Love Addicts vertelt het verhaal van een aantal jonge outcasts, die behoorlijk avontuurlijk in het leven staan en daarom een turbulent bestaan kennen. Dennis komt maar niet van zijn bezitterige vriendin af, waar Nele potentiële vriendjes wegjaagt omdat niemand kan voldoen aan haar droombeeld van een Don Juan. Mo neemt elke keer weer de benen als hij een emotionele band krijgt met iemand en Katrin heeft bindingsangst, maar een hele hoop one-night-stands.

De aankomende comedyserie is gebaseerd op een ‘idee’ van Marian en Marco Grönwoldt. Julia Drache, Burkhardt Wunderlich, Isaiah Michalski en Gemma Michalski moeten het script van Love Addicts gezamenlijk vormgeven.

The Therapy van Sebastian Fitzek

Daarnaast heeft Prime Video dus een nieuwe thrillerserie besteld, een verfilming van het boek De therapie van schrijver Sebastian Fitzek, ook in ons land een behoorlijk bekende naam. The Therapy krijgt zes afleveringen en gaat over een psychiater, wiens leven op zijn kop komt te staan als zijn dochter verdwijnt. Jaren ná haar vermissing wordt het hele trauma opnieuw opgerakeld en moet hij er alweer mee dealen. Amazon heeft een deal gesloten met Fitzek, dus vermoedelijk zijn er méér verfilmingen onderweg. Alexander Rümelin is verantwoordelijk voor het script en The Therapy gaat in première in 2022.

We Children of Bahnhof Zoo

Amazon Prime Video begint voet aan de grond te krijgen in Duitsland, want eerder bracht de streamingdienst al de serie We Children of Bahnhof Zoo uit. Deze show werd op 9 april 2021 gereleaset en scoort op ratingwebsite IMDb inmiddels een alleszins behoorlijk 6,3.