Laatste Nieuws

Paris Saint-Germain-docuserie vanaf 10 september te zien op Prime Video

psg op prime video

Amazon Prime Video wordt zo langzamerhand dé streamingdienst voor de voetbalfan. Naast de All or Nothing-reeks (Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal) komt Prime Video nu namelijk óók met een docuserie over Paris Saint-Germain. Op 10 september aanstaande gaat die in première.

Legendes, huidige spelers en medewerkers

Amazon maakt vandaag bekend dat de documentaire, PSG Ô Ville Lumière, 50 Ans De Légende genaamd, wereldwijd (behalve in China en het Midden-Oosten) op 10 september 2021 beschikbaar zal zijn op Prime Video. De vierdelige serie is ‘gecoproduceerd’ door PSG TV en CAPA, met Manuel Herrero als showrunner. Benjamin Montel en Sebastian Perez Pezzani hebben allebei twee afleveringen geregisseerd.

“De docuserie zal fans hun favoriete club laten zien als nooit tevoren”, aldus Prime Video. “Met legendes, huidige spelers en medewerkers die een uniek licht werpen op wat Paris Saint-Germain tot de meest succesvolle voetbalclub van Frankrijk maakt.”

Unieke blik op Paris Saint-Germain

PSG Ô Ville Lumière, 50 Ans De Légende belooft een unieke blik op de club te werpen, waarbij spelers, coaches en supporters in actie worden gevolgd tijdens de afgelopen twee seizoenen en hun ‘uitdagende reis’ in de Ligue 1 (de Franse competitie) en de Champions League.

De docuserie poogt een antwoord te geven op de vraag hoe ver de club is gekomen sinds de oprichting in 1970, en biedt exclusieve interviews met enkele van de meest iconische spelers uit de vijf decennia van successen. Onder anderen Rai, Zlatan Ibrahimovic, David Beckham, Ronaldinho, Youri Djorkaeff, David Ginola, en Bernard Lama delen hun ervaringen en onvergetelijke momenten bij Paris Saint-Germain.

Ben jij een fervent voetbalfan, dan zit je voorlopig wel even goed bij Amazon. Onlangs maakte de streamingdienst namelijk bekend dat het nieuwe All or Nothing-seizoen over Arsenal gaat! Een precieze releasedatum heeft men nog niet bekendgemaakt, maar het is al wel duidelijk dat de Gunners in 2022 naar Prime Video komen.