Laatste Nieuws

Nicolas Cage toch niet in Prime Video-adaptatie Tiger King

tiger king amazon

Er was eventjes sprake van dat Hollywood-acteur Nicolas Cage in de huid van Joe Exotic, bekend van de Netflix-hit Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, zou kruipen voor Amazon Prime Video. Maar dit feestje gaat toch niet door…

“Twee perfecte scripts gelezen…”

De Amerikaan vertelt aan Variety dat het erop lijkt dat Amazon het project in de ijskast heeft gezet: “Voor de duidelijkheid: ik heb twee perfecte scripts gelezen, maar ik denk dat Amazon uiteindelijk het gevoel had dat het materiaal achterhaald was, omdat het zo lang duurde voordat het rond was. Op een bepaald moment dachten ze goud in handen te hebben, maar dat punt is nu gepasseerd en nu is het niet meer relevant.”

De transformatie van Joe Schreibvogel naar Joe Exotic

De serie zou gaan over Joe Schreibvogel, beter bekend als Joe Exotic, een knettergekke dierenverzorger in de Amerikaanse staat Oklahoma die er tussen 1998 en 2018 alles aan deed om zijn ‘dierentuin’ te behouden. Amazon wilde laten zien hoe Schreibvogel in Exotic veranderde, een karikatuur van zijn vroegere zelf.

De inspiratie over de geplande show met Cage, die vermoedelijk dus nooit gemaakt zal worden, kwam uit het journalistieke stuk Texas Monthly: Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild door Leif Reigstad en de Netflix-serie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Liefst 64 miljoen mensen hebben Tiger King gekeken bij de concurrent van Amazon en daarmee is het een van de populairste Netflix-series aller tijden.

Ander Tiger King-project in de maak

Overigens is de zender Peacock nog wél bezig met een versie van het Tiger King-verhaal. In die serie, die ergens in de aankomende tijd het levenslicht moet zien, spelen John Cameron Mitchell en Kate McKinnon respectievelijk Exotic en diens aartsvijand Carole Baskin.

Joe Exotic zit op dit moment overigens achter de tralies in de Amerikaanse gevangenis Fort Worth. Hij kreeg een celstraf van liefst 22 jaar opgelegd wegens het beramen van een (huur)moord (op Baskin) én dierenmishandeling.