Laatste Nieuws

Meek Mill werkt aan docu met Jay-Z voor Amazon

Meek Mill Jay-Z

Amazon werkt aan een nieuwe documentaire in samenwerking met Meek Mill en Jay-Z’s Roc Nation. De documentaire moet een kijkje geven in het strafrechtelijk systeem in Amerika. Meek Mill heeft daar al veel mee te maken gehad, zo kwam hij in april eindelijk weer vrij na een gevangenisstraf van zo’n vijf maanden.

Meek Mill docu

Meek Mill, ook wel bekend als Robert Rihmeek Williams, staat centraal in de documentaire waar Amazon nu aan werkt met Roc Nation. De serie bestaat uit zes delen en moet volgend jaar te zien zijn bij de streamingdienst. De documentaire laat zien hoe Meek Mill bekend is geworden, maar ook hoe hij meerdere keren is opgepakt en is opgesloten. Ook de hoge straffen in Amerika voor mensen met een donkere huidskleur worden besproken.

Meek Mill en Roc Nation

Meek Mill zat afgelopen jaar ook weer in de gevangenis. Jay-Z steunt de rapper. Hij is van mening dat justitie de rapper vanwege zijn huidskleur expres tegenwerkt. “Het is slechts een voorbeeld van hoe het strafrechtsysteem in Amerika dagelijks honderdduizenden zwarte mensen in de val lokt of lastigvalt”, schreef hij al eerder in een column. Meek Mill hoopt met de docu te kunnen laten zien dat het strafrechtsysteem aangepast moet worden.