Laatste Nieuws

Mad Man-showrunner gaat serie maken voor Amazon

Mad Men Amazon Prime Video

Matt Weiner is voor Amazon Prime Video aan de slag om een serie te gaan maken. De showrunner van Mad Men is door deze topserie een veel gevraagde man. Zo regisseerde hij een aflevering voor Netflix’ Orange is the New Black. De verwachting was dat hij nog enige tijd losse projecten op zou pakken, maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Acht afleveringen

The Hollywood Reporter bericht dat Weinger door Amazon Prime Video is vastgelegd om als showrunner een nieuwe serie te gaan schrijven en produceren. Er zijn acht afleveringen gepland van deze nog titelloze serie en daarvan moet Weiner ook de helft gaan regisseren. Van de insteek van de serie is weinig bekend, behalve dat het gaat om een ‘hedendaagse anthologie die zich afspeelt op meerdere locaties van over de hele wereld’.

Budget van zeventig miljoen

De releasedatum is nog niet bekend gemaakt, maar wel dat het zal gaan om een serie die wekelijks zal verschijnen. Weiner kan zich flink gaan uitleven, want hij heeft een budget gekregen van maar liefst zeventig miljoen euro. Dit wordt betaald door zowel Amazon als The Weinstein Company.