Laatste Nieuws

Lore van makers The Walking Dead en X-Files krijgt tweede seizoen

Lore Amazon Prime Video

Amazon heeft een tweede seizoen van Lore besteld. Deze horror dramaserie is gebaseerd op echte gebeurtenissen die voor hedendaagse mythes en legendes zorgen. Afgelopen oktober verscheen het eerste seizoen en er wordt nu dus gewerkt aan een vervolg.

Hoog horrorgehalte

Lore is oorspronkelijk een podcast. Hierin worden schokkende verhalen verteld die zijn gebaseerd op echte mensen en gebeurtenissen. In alle gevallen hebben deze geleid tot hedendaagse mythes en legendes. De productie was in handen van een producer van The Walking Dead en een producer van The X-Files. De verwachtingen waren dan ook hoog en de horror maakte dit waar.

Showrunner vervangen

De serie Lore is vooral beangstigend door naast de verhalen zelf de gekozen setting. Er wordt gewerkt met een combinatie van documentaire-achtige beelden, voice-overs, mixed media en filmische scenes. Voor het tweede seizoen is er wel een wijziging doorgevoerd. Glen Morgan (X-Files) is vervangen als showrunner door Sean Crouch. Hij heeft eerder gewerkt aan The Exorcist en Numbers. Begin april zullen de opnames beginnen.