Laatste Nieuws

Lord of the Rings-serie krijgt liefst twintig afleveringen

The Lord of the Rings Amazon Prime Video serie

Het eerste seizoen van Lord of the Rings wordt veel langer dan gedacht. Amazon Prime Video is druk bezig om de serie te realiseren rondom de legendarische boeken van J.R.R. Tolkien. Het eerste seizoen zal uit liefst twintig afleveringen bestaan.

Een prequel

Begin deze eeuw werden er drie films gemaakt van de boeken van Tolkien, waarin het volledige verhaal rondom de ring is verteld. In plaats van een nieuwe versie van dit verhaal te maken, is er besloten om een prequel te produceren. Deze zal zich dan ook afspelen voor het eerste deel van de trilogie, The Fellowship of the Ring.

Meerdere seizoenen

Het is al bekend dat er meerdere seizoenen gemaakt zullen worden. Mede hierdoor werden er geen heel lange seizoenen verwacht. Dat blijkt nu echter toch het geval, want er is naar buiten gebracht dat het eerste seizoen uit liefst twintig afleveringen zal bestaan.

Slim omgaan met locaties

Tom Shippey is één van de makers van de Lord of the Rings serie. Hij laat aan Tolkien Society weten dat er hard gewerkt wordt om zo effectief mogelijk te kunnen draaien. “We willen scenes gaan bundelen die op één locatie plaats hebben, zodat we dit in één keer kunnen filmen. De crew hoeft zodoende minder te reizen, wat erg veel tijd zal schelen. Alles moet dan ook duidelijk zijn op het moment dat we gaan beginnen met filmen, van begin tot eind. Doordat er twintig afleveringen verschijnen, zal het enige tijd duren voor het einde duidelijk is. Daar moet wel op worden gewacht voor we kunnen gaan draaien.

Opvallende keuze van meer afleveringen

De keuze van Amazon Prime Video om het seizoen uit te breiden naar twintig afleveringen is opvallend. In het huidige landschap worden seizoenen namelijk juist steeds korter en beknopter. Vaak worden series in de loop van hun bestaan ook korter per seizoen. Voor Lord of the Rings wordt dus een andere route ingeslagen.