Laatste Nieuws

Lord of the Rings-serie blijkt krankzinnig duur

Lord of the Rings Amazon Prime Video

De aangekondigde serie van Lord of the Rings blijkt een extreem duur project te worden van Amazon. Het verhaal van J.R.R. Tolkien werd rond het begin van de eeuw al verweven in drie lange films. Nu wordt er gewerkt aan een serie voor Amazon Prime Video. Het prijskaartje is bizar.

Rechten al een grote klap

Reuters heeft interne documenten in handen gekregen en daaruit is duidelijk geworden wat Amazon zoal voor kosten maakt voor diverse producties. Om de rechten te verwerven van Lord of the Rings moest al een flinke betaling worden gedaan. Hier is namelijk 250 miljoen dollar aan uitgegeven.

Twee seizoenen in de maak

Dit bedrag zal vervolgens worden verdubbeld om daadwerkelijk de serie te kunnen gaan maken. Er is een budget beschikbaar van opnieuw 250 miljoen dollar om alle kosten te dragen voor de cast en productie. Dit gaat ver over de gemaakte kosten voor de filmtrilogie heen, dat met 281 miljoen dollar al een dure aangelegenheid was. Amazon heeft op dit moment twee seizoenen gepland staan om te produceren. Wie er in de serie gaan spelen, waar en wanneer het wordt gedraaid en wanneer het op Prime Video zal verschijnen is nog niets over bekend.