Laatste Nieuws

Lord of the Rings officieel aangekondigd voor vijf seizoenen

Lord of the Rings Amazon Prime Video

De langlopende geruchten over een serie van Lord of the Rings is nu officieel aangekondigd. Het was al bekend dat Amazon de rechten van de titel had aangekocht voor 250 miljoen dollar. Nu zullen er daadwerkelijk vijf seizoenen gemaakt gaan worden, die te zien zullen zijn op Amazon Prime Video.

Belangrijke rol voor Aragorn

In het eerste seizoen zal een belangrijke rol weggelegd zijn voor Aragorn, oftewel Strider. Dit is naar buiten gekomen door een uitgelekte email. De serie moet namelijk geen herhaling worden van de bekroonde filmedities uit het begin van deze eeuw. Niet het boek zelf, maar de aantekeningen van Tolkien zullen gebruikt worden. Tolkien heeft tijdens het schrijven van de boeken ontzettend veel aantekeningen gemaakt. Deze notes zullen de basis vormen voor de serie van Lord of the Rings op Amazon Prime Video.

Bekende gezichten op LOTR terug? Peter Jackson niet

De grote vraag is nog wel welke acteurs er in de serie zullen gaan spelen. Acteurs uit de films zijn een optie om opnieuw in hun rol te kruipen, maar de verwachting is op dit moment dat er nieuwe acteurs worden benaderd. Duidelijk is in ieder geval dat Peter Jackson geen rol zal vertolken in de productie, waar volgens de geruchten een miljoen dollar mee gemoeid zal zijn. “Ik ben in geen geval betrokken bij de Lord of the Rings-serie”, zei Jackson. “Ik begrijp waarom mijn naam genoemd wordt, maar heb niets te maken met dit project.” De regisseur was wel verantwoordelijk voor de productie van de Lord of the Rings-films.