Laatste Nieuws

Hoofdprijs voor The Marvelous Mrs. Maisel bij Emmy Awards

The Marvelous Mrs. Maisel

De Amazon Prime Original serie The Marvelous Mrs. Maisel heeft bij de uitreiking van de Emmy Awards de hoofdprijs in de wacht gesleept. Het won de prijs voor Beste Komedieserie en ook actrice Rachel Brosnahan ging met een beeldje naar huis. In totaal won de serie vijf Emmy’s.

Emmy Awards

De Emmy Awards worden ieder jaar uitgereikt in Los Angeles en gelden als de belangrijkste televisieprijzen van het jaar. Sinds Amazon ook series produceert ding de webgigant ook mee om de prijzen tijdens de uitreiking van de Emmy Awards. Dit jaar mocht Prime Video weer een aantal Emmy’s aan het palmares toevoegen, na de winst van onder andere de Beste Komedieserie van het afgelopen televisieseizoen.

The Marvelous Mrs. Maisel wint Emmy Awards

The Marvelous Mrs. Maisel heeft een Emmy Award gewonnen in de categorie Beste Komedieserie en troefde daarmee andere grote komedieshows af. Bijvoorbeeld Atlanta, Barry, Curb Your Enthusiasm en GLOW waren ook genomineerd. De prijs ging echter naar The Marvelous Mrs. Maisel. Hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan mocht vervolgens ook nog een keer alleen naar het podium, omdat zij een Emmy kreeg voor Beste Actrice in een Komedieserie. Brosnahan, onder andere bekend geworden vanwege haar rol als Rachel in House of Cards, versloeg onder meer Pamela Adlon (Better Things), Issa Rae (Insecure) en Tracee Ellis Ross (Black-ish).

Alex Borstein zorgde voor de derde prijs van The Marvelous Mrs. Maisel, door een Emmy te winnen in de categorie Supporting Actress. Ook Tony Shalhoub was genomineerd voor een Emmy Award in de categorie Beste Mannelijke Bijrol in een Komedieserie, maar deze prijs ging naar Henry Winkler van Barry. Tot slot werd er ook nog een Emmy gewonnen voor de Beste Aflevering van een Komedieserie. De eerste aflevering van The Marvelous Mrs. Maisel werd zo goed bevonden, dat het een Emmy waard was.