Wat is Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is de streamingdienst van Amazon. Dit e-commercebedrijf richting zich op steeds meer zaken dan alleen het verkopen van goederen via internet. Maar wat is Amazon Prime Video dan exact?

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video, de dienst wordt overigens ook wel Amazon Video en Prime Video genoemd, is een video on demand dienst. In Nederland kennen we dit soort streamingdiensten al in de vorm van Netflix en Videoland. Tot het najaar van 2016 was Amazon Prime Video alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Japan, Oostenrijk en Duitsland. En dat terwijl de vod-dienst al ruim tien jaar geleden is ontstaan.

Op 7 september 2006 werd Amazon Unbox opgestart in de Verenigde Staten, de voorloper van wat uiteindelijk Amazon Prime Video zou worden. Gebruikers konden films en televisieseries huren en kijken via het systeem van de dienst. In de loop van de jaren werden kleinere partijen opgekocht, zoals de local streaming en dvd-by-mail dienst LoveFilm in 2011.

Vanaf dat moment werden de namen ook gewijzigd en zou het systeem van de voddienst ook grote ontwikkeling doormaken. Er kwam namelijk een prime pakket. Voor een vast bedrag per maand kon je abonnee worden van deze variant en alle titels die onder prime vielen kon je dan onbeperkt kijken. Daarnaast bleven er ook veel titels te huur, vaak films die net uit de bioscoop waren.

Betaal ik een vast bedrag per maand voor Amazon Prime Video?

Met de aankoop van LoveFilm werd ook de stap naar de rest van de wereld gezet. Eerst werden er testen gedraaid in Noorwegen, Denemarken en Zweden. Dit bleek in 2012 niet aan te slaan, waardoor de dienst een jaar later werd gestopt. In 2014 volgde een nieuwe poging in Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk. Voor acht euro per maand kon je een abonnement nemen op Amazon Prime Video, voor dit bedrag was het vanaf moment mogelijk om alle titels te bekijken die onder het Prime-pakket vielen. Daarnaast zijn er ook nog altijd titels te huren. De stap naar Japan werd vervolgens ook gezet en vanaf december 2016 zal Amazon Prime Video wereldwijd beschikbaar zijn.