Hoe werkt downloaden op Amazon Prime Video?

Met Amazon Prime Video is het ook mogelijk om films en series te downloaden op jouw smartphone of tablet, zodat je ze later ook zonder internetverbinding kunt bekijken. Handig als je bijvoorbeeld op reis bent of als je niet bij een WiFi-punt bent en graag zuinig om wilt gaan met je dataverbruik. Maar hoe werkt dat nou precies en waar vind je de films en series terug als je ze eenmaal hebt gedownload? Op die vragen en op nog veel meer vragen krijg je antwoord op deze pagina.

Op welke apparaten werkt downloaden?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je een titel van Amazon Prime Video wilt downloaden, is of jouw apparaat wel compatibel is met de download-functie van de streamingdienst. Amazon biedt ondersteuning aan voor smartphones en tablets van Android, apparaten van iOS en Fire Tablets. Mocht je over één van die apparaten beschikken, download dan gauw de app om aan de slag te kunnen gaan met het downloaden van een titel van Prime Video.

Hoe download je van Amazon Prime Video?

Het downloaden van titels van Amazon Prime Video is natuurlijk een zeer fijne functie? Maar hoe gaat dat downloaden precies in zijn werk? De eerste stap die je moet zetten, is dat jouw mobiele apparaat verbinding moet hebben met internet. Zodra je dat gecheckt hebt, kan de applicatie van Amazon Prime Video opgestart worden. In het geval van een Fire Tablet, kun je op de voorpagina gewoon op ‘Video’ klikken. Vervolgens kun je in de app van Prime Video gaan kijken welke film of serie je graag wilt downloaden.

Zodra je een serie of film hebt gevonden, ga je op zoek naar de Download-button zoals op onderstaande screenshot is te zien. Als je daar eenmaal op gekikt hebt, krijg je de vraag hoe de kwaliteit moet zijn. Maak jouw keuze en wacht tot de download is voltooid. Vanaf dat moment kun je de video offline bekijken. Let wel op: In het geval van een serie, moet iedere aflevering los gedownload worden. Je kunt niet in één keer een heel seizoen downloaden.

Amazon Prime Video download

Waar vind je jouw gedownloade titels?


De titels die je van Amazon Prime Video downloadt, blijven binnen de app te bekijken. Dat betekent dat je ze niet kunt overzetten naar een andere telefoon, maar dat je wel offline kunt genieten van jouw film of favoriete serie. Om de gedownloade titels te benaderen, moet het menu van de Prime Video-app benaderd worden. Dat doe je door linksbovenin op het hamburgermenu te drukken. Daar vind je vervolgens de optie ‘Downloads’. Daarbij maakt Amazon onderscheidt tussen films en series die je hebt gedownload.

Amazon Prime Video Downloads

Beschikbaarheid en tijd om te bekijken


Een misvatting is dat de gedownloade titels voor altijd te bekijken zijn in de app van Amazon Prime Video. Het verschilt per titel hoelang het mogelijk is om de titel offline te bekijken. Mocht de termijn waarbinnen je de titel kunt bekijken bijna verlopen, dan krijg je daar een melding van. Daarnaast zijn ook niet alle titels uit het Prime Video-aanbod te downloaden. Amazon bepaalt welke films wel en niet gedownload kunnen worden. Tenslotte bestaat er ook een maximaal aantal titels dat je op jouw apparaten kunt hebben staan. In totaal mag je 25 titels op je account bewaren.