Hoe werkt Amazon Prime Video?

Hoe werkt Amazon Prime Video

Hoe werkt Amazon Prime Video? In dit artikel leggen wij uit hoe eenvoudig de streamingdienst van Amazon werkt. Je hebt namelijk de controle volledig in handen, want jij bepaalt waar en wanneer je een film of serie via Prime Video afspeelt.

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van Prime Video en het prettige van de dienst is dat het vrijwel hetzelfde werkt op ieder device. De interface op de computer komt overeen met het uiterlijk van de applicaties op andere apparaten, zoals de smartphone. Als abonnee heb jij de keuze uit honderden titels en dit worden er naarmate Amazon langer in Nederland actief is alleen maar meer. Het aanbod bestaat vooral uit Engelstalige titels, maar er is ook een behoorlijk aanbod Bollywood-films. Bij de lancering van Prime Video in Nederland waren nog niet alle titels voorzien van Nederlandse ondertiteling, maar ook dit werd in de loop der tijd steeds verder uitgebreid.

Hoe werkt Amazon Prime Video?

Om gebruik te kunnen maken van Amazon Prime Video dient er een abonnement afgesloten worden. De eerste zes maanden kost dit 2,99 euro per maand. Daarna bedragen de maandkosten 5,99 euro. Daarna kan er onbeperkt gebruik gemaakt worden van de streamingdienst. Meerdere personen kunnen op verschillende schermen kijken op hetzelfde moment. Een abonnement afsluiten bij Prime Video kan via deze link. Amazon heeft je naam, emailadres en een wachtwoord nodig. Nadat er bij Amazon een account is aangemaakt vraagt het Amerikaanse bedrijf ook nog betalingsgegevens.

Zodra dit allemaal in orde is gemaakt kan het streamen beginnen. Er zijn verschillende opties om een film of serie via Amazon Prime Video te bekijken. Dit werkt overal hetzelfde. Na het inloggen op Prime Video van Amazon wordt er op de desktop een overzicht getoond van titels die beschikbaar zijn. Er kan horizontaal door verschillende categorieën gezocht worden naar een film of serie. Ook worden de titels weergegeven die je aan het kijken bent, zodat je heel eenvoudig verder kunt gaan met een film of serie die je aan het kijken was. Dit werkt bij Amazon Prime Video dus erg gebruiksvriendelijk.

Amazon Prime Video op een smartphone

Hoe werkt Amazon Prime Video dan op een smartphone? Eigenlijk precies hetzelfde. Het uiterlijk komt nagenoeg overeen met de interface op de desktop, zodat de abonnee snel gewend is aan het systeem en snel door heeft hoe het werkt. Amazon Prime Video heeft applicaties voor Android en iPhone. Na het downloaden van de applicatie kan er met het eerder aangemaakte account ingelogd worden. Na het inloggen worden wederom de titels weergegeven die je al aan het kijken bent en daaronder zijn er verschillende categorieën te zien, die je kunnen helpen om een film of serie uit te kiezen. De smartphone applicaties hebben wel een extra functionaliteit: een downloadoptie, om offline video’s te kunnen kijken. Hoe dit werkt bij Amazon Prime Video leggen we in ons artikel over Downloaden met Amazon Prime Video uit.

Ook is Amazon Prime Video beschikbaar op verschillende Smart TV’s. Ook hier heeft Amazon er voor gezorgd dat dit vrijwel hetzelfde werkt als op de andere devices. Niet alle Smart TV’s beschikken over een Prime Video-applicatie. Alleen televisies van Samsung (vanaf bouwjaar 2015), Sony (vanaf bouwjaar 2015) of LG (vanaf bouwjaar 2015) hebben een applicatie.

Hoe werkt Amazon Prime Video om video’s te kijken?


Het afspelen van films en series werkt heel gemakkelijk. Wie wel eens gebruik gemaakt heeft van YouTube is al snel gewend aan Amazon Prime Video. Zodra een gewenste film of serie is gevonden klik je de titel aan en dan wordt de video vanzelf afgespeeld. Afhankelijk van de persoonlijke instellingen en beschikbaarheid wordt er ondertiteling weergegeven. Tijdens het afspelen van een film of serie kan dit nog aangepast worden. Door met de muis (vanaf PC) over het scherm te gaan, verschijnen er opties om dingen in te stellen. Waaronder ondertiteling. Bij een smartphone volstaat het aanraken van het scherm om de opties te zien te krijgen. Via deze link zijn de instellingen van de ondertiteling naar wens in te stellen bij Prime Video.