Amazon Prime Video storing

Op een storing op Amazon Prime Video zit je eigenlijk nooit te wachten, maar toch gebeurt het zo nu en dan. Het is ongetwijfeld erg herkenbaar dat dergelijke storingen altijd plaatsvinden op het moment waarop jij nou net even zin had om een film of je favoriete serie te bekijken. Vaak komen storingen bij Amazon Prime Video overigens niet voor. Maar mochten ze onverhoopt wel voor komen, dan vind je informatie over de storing terug op deze pagina.

Waardoor een storing op Amazon Prime Video precies veroorzaakt wordt, wordt niet altijd naar buiten gebracht. Maar omdat het nog altijd gaat om internet gestuurde diensten, is het onvermijdelijk dat er zo nu en dan een storing plaatsvindt. Mocht er sprake zijn van zo’n storing, dan is die storing vaak zo groot dat de dienst volledig onbereikbaar is. In sommige gevallen kan een storing echter ook kleiner uitpakken, waardoor het bijvoorbeeld korte tijd niet mogelijk is om de Prime Video-app op je smartphone te gebruiken.

Foutcodes Amazon Prime Video


Mocht je problemen hebben met Amazon Prime video, kijk dan eerst altijd even of de problemen niet bij jouzelf liggen. De eerste manier om een mogelijke storing op te lossen, is door het apparaat waarop je gebruik probeert te maken van de streamingdienst, opnieuw op te starten. Ook kun je direct even je internet herstarten, om er zeker van te zijn dat het probleem niet bij jou ligt.

Ook komt het zo nu en dan voor dat je netwerk te vol is, waardoor je er goed aan doet om andere activiteiten even tijdelijk te pauzeren. Denk daarbij aan online gaming. Deze tips moeten volgens Amazon werken als je te maken hebt met foutcodes 1007, 1022, 7003, 7005, 7031, 7202, 7203, 7204, 7202, 7206, 7207, 7230, 7235, 7250, 7251, 7301, 7303, 7305, 7306, 8020, 9003. Mocht je al die stappen hebben doorlopen en de fout ligt echt niet bij jou, dan ziet het ernaar uit dat Amazon Prime Video er even uit ligt.

Als je te maken hebt met foutcode 5014 of 5016, dan ligt de oorzaak zeer waarschijnlijk ook bij jezelf. In dat geval heb je de PIN niet goed ingevoerd. Mocht het problemen aanhouden, dan doe je er goed aan de pincode aan te passen. Daarnaast is er ook een foutmelding met code 5005. In dat geval zijn er problemen bij het proces waarbij je inlogt of uitlogt.

Amazon Prime Video storing?

Mocht er een storing plaatsvinden of hebben plaatsgevonden op Amazon Prime Video Nederland, dan vind je die hieronder terug. Tot op heden heeft de streamingdienst nog niet te maken gehad met een grote landelijke storing.