Amazon Prime Video op TV

Prime Video Amazon op TV (1)

Amazon Prime Video op TV zorgt voor een betere gebruikerservaring, bijvoorbeeld met de PlayStatio 4. Een film of serie streamen van Prime Video kan op verschillende manieren, zoals met een smartphone of tablet, via de applicatie, of natuurlijk de computer. Kijken vanaf de bank op je grote televisiescherm blijft echter het meest prettig.

Amazon Prime Video op PlayStation 4

Amazon Prime Video is ook op de PlayStation 4 beschikbaar. Hetzelfde geldt overigens voor de PlayStation 3. Met de applicatie voor de PlayStation 4 van Amazon Prime Video heb je toegang tot het complete aanbod in Nederland en is het heel eenvoudig om de film of serie die je volgt te streamen op je televisie. De Prime Video-applicatie is op de PlayStation 4 zichtbaar, als je horizontaal scrollt met de controler naar de sectie TV & Video. Hier is de applicatie direct zichtbaar met het herkenbare Amazon Prime Video-logo.

Wanneer de PlayStation 4-applicatie van Prime Video voor het eerst gebruikt wordt, dan kan het zijn dat er eerst nog een installatieprocedure volgt. Dit duurt maximaal enkele minuten. Daarna kan er ingelogd worden met het bestaande account dat je hebt bij Amazon. Daarna kan het streamen beginnen. Er is een zoekfunctie aanwezig in de applicatie, waarmee het aanbod van Amazon Prime Video doorzocht kan worden. Het is bovendien mogelijk om met ondertiteling naar je film of serie te kijken en vanaf de PlayStation 4 kunnen de instellingen van de ondertiteling zelfs gewijzigd worden. Zo kan de grootte van de ondertiteling bijvoorbeeld bewerkt kunnen worden.

Ook heeft de Prime Video-applicatie op de PlayStation 4 een Auto Play-functie, waardoor je na het aflopen van een aflevering gewoon kan blijven liggen op de bank. De kwaliteit van de video’s wordt op de PlayStation 4 aangeboden in SD en HD-kwaliteit. Het is niet mogelijk om de titels te downloaden op de PlayStation.

Bekijk hier de opties voor de aanschaf van een PlayStation 4

Amazon Prime Video op SmartTV

Amazon Prime Video kan ook op SmartTV’s gebruikt worden. Merken die inmiddels een Prime Video-applicatie op de SmartTV beschikbaar hebben zijn Samsung, Sony en LG. Echter beschikken lang niet alle SmartTV’s van Samsung, Sony en LG over een Prime Video-app. Zo dient een Samsung-televisie in 2012 of later op de markt gekomen te zijn. Sony-toestellen moeten gemaakt zijn in 2015 of later, terwijl LG-televisies werken met Prime Video als ze na 2014 gefabriceerd zijn.  Deze toestellen kunnen films en series afspelen in SD, HD, UHD en Ultra HD-kwaliteit. Net als bij de PlayStation 4 is het niet mogelijk om titels met de televisie te downloaden.

Bekijk hier SmartTV’s van Samsung, Sony en LG

Amazon Prime Video op TV met Chromecast

Amazon Prime Video werkt nog niet met Chromecast. Het populaire apparaatje van Google kan er voor zorgen dat beeldmateriaal vanaf de smartphone of tablet naar de televisie verstuurd kan worden, middels een WiFi-verbinding. Helaas biedt de Prime Video-applicatie momenteel nog geen ondersteuning voor Chromecast. Dat kan komen, omdat Amazon een soortgelijk apparaat heeft: de Firestick. De werking van de Firestick is vrijwel hetzelfde als de Chromecast. Vermoedelijk heeft Amazon liever dat de abonnees gebruik maken van de Firestick, in plaats van de Chromecast, waardoor daar geen ondersteuning voor is.

Amazon Prime Video op TV met Apple TV

Amazon Prime Video wordt inmiddels ook op Apple TV ondersteund. Sinds december 2017 is Prime Video beschikbaar op Apple TV in Nederland. In Amerika was de dienst al even aanwezig op Apple TV, maar nu dus ook hier in Nederland. De Apple TV is verkrijgbaar vanaf 189 euro (vierde generatie). Naast het streamen van video’s van Prime Video biedt het apparaatje nog veel meer mogelijkheden. Er zijn talloze applicaties te downloaden, waardoor je verschillende beelden naar het televisiescherm kunt streamen.

Bekijk hier de Apple TV