Laatste Nieuws

Barry Jenkins produceert The Underground Railroad

The Underground Railroad Amazon

Barry Jenkins werkt aan de productie van de serie The Underground Railroad. Hij heeft onlangs laten weten dat hij alle elf afleveringen van de serie, die gebaseerd is op het boek The Underground Railroad van Colson Whitehead, zal regisseren. De serie zal te zien zijn op Prime Video, de streamingdienst van Amazon.

Een leven als vrij mens

In ‘The Underground Railroad’ word je meegenomen in het verhaal van Cora, die als slavin op een katoenplantage werkt in Georgia. Ondanks dat het leven van alle slaven een hel is, geldt dit des te meer voor Cora. Zelfs onder mede-Afrikanen is ze een buitenbeentje. Ze besluit te vluchten naar het vrije noorden als de eigenaar van de plantage het op haar voorzien heeft. Dit gaat niet zonder slag of stoot.

Jenkins is blij dat hij de kans krijgt de serie te produceren. “De samenwerking met Amazon is fantastisch. Ze hebben een geweldige groep scenarioschrijvers, die de roman van Colson op prachtige wijze op het witte doek weet te brengen”, laat Jenkins lovend weten. “Het vertalen van zijn uitzonderlijke stem in een samenhangende en even uitzonderlijke verhaal is een taak waar ik erg naar uitkijk.” Wanneer The Underground Railroad op Amazon te zien zal zijn, is nog niet bekend.