Laatste Nieuws

Amazon zet punt achter Mozart in the Jungle

Mozart in the Jungle Amazon Prime Video

Mozart in the Jungle zal niet meer terugkeren voor een vijfde seizoen. Amazon heeft besloten om deze serie na vier seizoenen te stoppen. In februari verscheen op Amazon Prime Video het vierde seizoen en dat blijkt nu dus het slotstuk.

Eerste grote beslissing van Salke

Het is een opvallende beslissing, vooral omdat het de eerste grote keuze is van de nieuwe Amazon-baas Jennifer Salke. De dramaserie begon in 2014 en is zeer goed beoordeeld. Op IMDb heeft de serie een 8,2 als cijfer, waarbij ook de afleveringen van het vierde seizoen goed zijn. Mozart in the Jungle is gebaseerd op het gelijknamige boek van Blair Tindall. De hoofdrol is weggelegd voor Gael Garcia Bernal, hij vertolkt Rodrigo. Voor het tweede seizoen werd zelfs een Golden Globe gewonnen als beste komedieserie, terwijl Bernal een beeldje won als beste acteur in een komedie.

Nieuwe koers gaan varen

Dat de serie dus wordt gestopt mag als ingrijpend worden beschouwd. De programmering van Amazon Prime Video zal worden gewijzigd, daarvoor is Jennifer Salke een aantal weken geleden in dienst voor getreden. De eerste grote stap is dus het stoppen van Mozart in the Jungle. Dit is voornamelijk ingegeven in de keuze om af te stappen van niche projecten en het maken van grote producties om de nieuwe Game of Thrones te lanceren.