Laatste Nieuws

Amazon wint strijd om Clarkson voor opvolger Top Gear

Amazon Prime Video

Jeremy Clarkson gaat de opvolger van Top Gear maken op Amazon Prime Video. De bekritiseerde presentator was de laatste tijd in gesprek met zowel Netflix als ITV. Uiteindelijk heeft Amazon de slag gewonnen en gaat de Brit samen met Richard Hammond en James May een nieuw programma maken: The Grand Tour.

Aan de kant gezet door BBC

Al een aantal jaar was Clarkson niet de makkelijkste werknemer bij de BBC. Een zwaar oplopende ruzie kostte hem uiteindelijk de kop. Clarkson werd ontslagen als presentator van Top Gear en niet veel later besloten zijn kompanen Hammond en May niet te verlengen.  Daarop ontstond een spel langs partijen die Clarkson wilden aantrekken.

Wie krijgt opvolger Top Gear?

In eerste instantie leek Netflix de winnaar te worden, waarbij de naam House of Cars (een verwijzing naar de Netflix-serie House of Cards) al voorbij kwam. Ook met ITB werd uitgebreid gesproken, alleen door een clausule in het contract bij de BBC was dit geen optie meer. Ze mochten namelijk de eerste twee jaar na het vertrek op televisie geen autoshow maken. Over streamingdiensten was geen afspraak gemaakt.

The Grand Tour

Vrij verrassend werd toch de keuze gemaakt voor Amazon Prime Video. Volgens insiders zou een belangrijke reden de financiële vergoeding zijn. Amazon wil flink investeren in The Grand Tour en daarnaast krijgen Clarkson en zijn handlangers alle vrijheid. Dit programma wil Amazon gebruiken om de aanval op de concurrentie verder te openen.