Laatste Nieuws

Amazon weet Robert De Niro naar tv-serie te trekken

Robert de Niro Amazon Prime Video

Robert De Niro zal de hoofdrol gaan vertolken in een nieuwe serie van Amazon Prime Video en dat wordt voor hem een debuut. Het gaat om een maffiaserie geregisseerd en geschreven door David O. Russell. Julianne Moore zal de andere hoofdrol op zich gaan nemen.

Twee seizoenen besteld

De Niro is nog één van de grote Hollywood-sterren die tot dusver niet in een televisiereeks te zien is geweest. Amazon heeft hem nu toch weten te strikken voor de dramaserie. Voorlopig zijn er twee seizoenen besteld van zestien afleveringen, ieder seizoen zal dan ook acht afleveringen bevatten. De serie is aangekocht voor honderdzestig miljoen euro.

Maffiaserie

Behalve dat het om een maffiaserie gaat, een genre waarin De Niro in zijn gehele loopbaan heeft uitgeblonken, is er erg weinig bekend. Over de verhaallijn zelfs nog niets, wat ook het geval is voor wanneer de opnames beginnen. Amazon heeft de rechten bemachtigd en in de wandelgangen gaat rond dat FX net naast de serie heeft gegrepen. Voor Moore is het een rentree op televisie, want zij was aan het begin van haar acteercarrière eind jaren tachtig te zien in As The World Turns. Beroemd werd ze als Clarice in Hannibal en sleepte in 2014 een Oscar in de wacht als beste actrice voor haar hoofdrol in Still Alice.