Laatste Nieuws

Amazon verlengt samenwerking met NFL

NFL Amazon Prime Video

De National Football League (NFL) heeft bekendgemaakt dat de exclusieve samenwerking met Amazon Prime Video wordt verlengd. Wereldwijd kunnen gebruikers van Amazon Prime Video ook de komende twee jaar blijven kijken naar de wedstrijden op donderdagavond.

Amazon verlengt samenwerking met NFL

Amazon heeft zijn samenwerking met de NFL verlengd met twee jaar. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar volgens Reuters betaalt Amazon zo’n 65 miljoen dollar per jaar voor de deal. Voor dat bedrag heeft de streamingdienst wel de rechten om ‘Thursday Night Football’ wereldwijd aan te bieden aan Prime-gebruikers. Ook worden de wedstrijden in het seizoen 2018-2019 op tv uitgezonden bij Fox. Nieuw is dat de wedstrijden voortaan ook te bekijken zijn bij Amazon’s platform Twitch.

Jeff Blackburn van Amazon is dolgelukkig met de nieuwe deal. “Onze klanten houden ervan om football te streamen. We zijn zeer verheugd om onze relatie met de NFL voort te zetten en Prime-leden nog twee seizoenen te voorzien van Thursday Night Football.” Naast Amazon probeerden ook Twitter en YouTube de rechten te verkrijgen.