Laatste Nieuws

Amazon Studios-baas bevestigt gesprekken over Lucifer

Lucifer Prime Video Amazon

Amazon wil met streamingservice Prime Video Lucifer mogelijk overnemen van ABC. Dat bevestigde Amazon Studios-baas Jennifer Salke onlangs in gesprek met Deadline.

#SaveLucifer

Lucifer werd vorige maand vrij verrassend gecanceld door ABC. De grote schare fans zag dit nieuws zeker niet aankomen, want op social media was #SaveLucifer en #PickUpLucifer in no-time trending topic. Daarmee hoopten de fans dat ABC nog eens goed wilde nadenken over een mogelijk vervolg van Lucifer. Die kans lijkt vrijwel uitgesloten, maar er was wel hoop dat een andere partij Lucifer zou oppikken. Die kans is door uitspraken van Salke weer wat groter geworden.

Lucifer op Amazon Prime Video

Of Lucifer daadwerkelijk op Amazon Prime Video zal verschijnen én dat de webgigant een nieuw seizoen laat maken zal nog moeten blijken. Bij monde van Salke heeft Amazon nu echter wel laten blijken dat er interesse is in de serie. Deadline sprak donderdag met haar en publiceerde het interview na het weekend. “We hebben gesproken over Lucifer. Ik weet dat men internationaal gezien en met name in het Verenigd Koninkrijk erg positief is over de show. Ik heb het nog niet gecheckt, maar ik heb begrepen dat er gisteren (woensdag, red.) gesprekken over zijn gevoerd.”

De komende periode zal dus duidelijk worden of Amazon Lucifer op Prime Video wil hebben. Er moeten daarvoor nog wel een aantal obstakels overwonnen worden. Zo liggen de streamingrechten bij Hulu in Amerika en daar zal Amazon dan aparte afspraken over moeten maken. In Nederland zijn de drie seizoenen van Lucifer te zien op Netflix, waarvan het laatste seizoen wekelijks werd uitgezonden.

The Expanse

Mocht Amazon Lucifer overnemen, dan is dat geen primeur voor de streamingdienst. Onlangs hapte Amazon met Prime Video namelijk ook al toe toen bekend werd dat Syfy een punt zette achter The Expanse. Deze serie kon echter rekenen op trouwe fans, waardoor er net als bij Lucifer een beweging op gang kwam op social media. Zodoende werd The Expanse vliegensvlug opgepikt door Amazon Prime Video.