Laatste Nieuws

Amazon Prime Video presenteert Grand Prix Driver

Amazon Prime Video Grand Prix Driver

Amazon Prime Video heeft de documentairereeks Grand Prix Driver aangekondigd. In deze documentaire wordt het Formule 1 team van McLaren gevolgd, waar momenteel Fernando Alonso en de Belg Stoffel Vandoorne de coureurs zijn. Vanaf 9 februari is de documentaire beschikbaar.

Kijkje achter de schermen

Grand Prix Driver zal bestaan uit vier afleveringen en daarin wordt een kijkje achter de schermen van het prestigieuze Formule 1 team gegeven. Volgens de makers van de documentairereeks wordt er ongekende toegang gegeven via de coureurs, ingenieurs en leiders van het team.

McLaren is één van de oudste teams in de Formule 1 en won twaalf keer het wereldkampioenschap voor coureurs. In totaal stond er 182 keer een McLaren-coureur op de hoogste trede van het podium na een race in de Formule 1. De laatste keer was echter in 2012. Door een samenwerking aan te gaan met Honda had McLaren het vertrouwen om oude tijden te laten herleven, maar het liep anders. Tijdens het afgelopen F1-seizoen waren de camera’s er getuigen van dat de ambities van Honda en McLaren niet waargemaakt konden worden. Coureurs Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso worden van dichtbij gevolgd tijdens dit moeizame seizoen.

Volgens executive producer Manish Pandey lag het voor de hand dat McLaren hen de toegang zou ontzeggen, omdat het seizoen zo teleurstellend verliep. ,,Het is geen geheim dat het voor McLaren het moeilijkste seizoen in de geschiedenis van het team was. Het zou een makkelijke stap voor ze geweest zijn om de deuren voor ons te sluiten. In plaats daarvan vertrouwde het team de Prime-leden een exclusief inkijkje toe om ze te laten zien en begrijpen hoe verbijsterend en complex de Formule 1 in elkaar steekt. Iedereen gaat wel eens onderuit, maar alleen de ware kampioenen komen weer overeind, gaan het gevecht aan en winnen. En McLaren en Honda zijn geweldige kampioenen.”

Uit elkaar

Ondanks de lovende woorden van documentairemaker Pandey hield het huwelijk tussen McLaren en Honda geen stand. Beide partijen besloten tijdens het seizoen dat het beter was om vanaf 2018 de wegen te scheiden. McLaren rijdt daarom vanaf 2018 met Renault-motoren. Ongetwijfeld krijgen de opgelopen spanningen tussen Honda en McLaren ook een hoofdrol in de documentaire Grand Prix Driver. Deze documentaire zal vanaf 9 februari exclusief op Prime Video van Amazon te zien zijn. Bekijk hieronder de trailer van de docu.