Laatste Nieuws

Amazon Prime Video onthult trailer serie El Cid over Spaanse held

Al in juli 2019 maakte Amazon Prime Video bekend dat er aan de serie El Cid gewerkt wordt, maar door de coronacrisis kwam de productie ervan lange tijd stil te liggen. Inmiddels is het werk opgepakt en heeft de streamingsdienst alvast de trailer én de releasedatum onthuld: 18 december aanstaande.

El Cid

El Cid gaat over het leven van Rodrigo Díaz de Vivar, die in 1040 in Vivar (Burgos) geboren is. Hij kwam 59 jaar later te overlijden in Valencia en maakte naam als Spaanse ridder. Zijn bijnaam luidde El Cid Campeador (een verbastering van het Arabische sayyid, ofwel ‘heer’). Rodrigo genoot dankzij zijn heldhaftigheid respect bij zowel de Moren als de Christenen. Hij wordt gezien als een nationale held van Spanje en de verpersoonlijking van ridderlijkheid en deugd.

Jaime Lorente aka Denver

In 1961 werd El Cid al wereldbekend door een gelijknamige film over hem, met Charlton Heston en Sophia Loren in de hoofdrollen. In de nog te releasen serie zal de hoofdrol weggelegd zijn voor niemand minder dan Jaime Lorente, bekend van onder meer La Casa de Papel (‘Denver’) en Elite. Vanaf 18 december zal El Cid in 240 landen wereldwijd te zien zijn, exclusief bij Amazon Prime Video.

Trailer El Cid