Laatste Nieuws

Amazon Prime Video cancelt The Pack na protest PETA

De Amazon Prime Video-serie The Pack is al na één seizoen gecanceld, na inmenging van PETA. De dierenrechtorganisatie keek met afschuw naar de show.

Amazin Race

In The Pack zagen we verschillende baasjes het met hun honden tegen elkaar opnemen in Zwitserland, Costa Rica, Londen en Mexico City. Ze moesten verschillende challenges uitvoeren en op die manier een soort Amazing Race winnen. Het ging wel ergens om, want de winnaar ging naar huis met 750.000 dollar, waarvan hij 250.000 dollar over moest maken op de rekening van een (dieren)liefdadigheidsinstelling naar keuze.

Spartelende hond tegen rots geslingerd

Desondanks heeft PETA dus aan de bel getrokken, en het medium The Wire beschikt over een statement van de organisatie: “We hebben beelden gezien van een hond die in zijn harnas bungelt en met zijn pootjes spartelt, terwijl zijn baasje hem tegen een rots slingert. Dat laat precíés zien waar de prioriteiten van de makers van The Pack liggen. Die beelden hebben de show natuurlijk niet gehaald, omdat de producers ook wel inzagen dat dat écht niet kon.”

‘Geen hond wil onderdeel zijn van deze Pack’

PETA gaat verder: “Deze hond, ook nog eens een oudje, zou lekker warm opgerold op een bank moeten liggen, maar nee: hij wordt in een gevaarlijke situatie gestort. Geen enkele hond zou, als hij de keuze had, onderdeel willen zijn van deze ‘Pack’.” De organisatie heeft ook contact opgenomen met Chris Castallo, een van de hoge bazen bij Amazon. Hem werd verteld dat de beelden (overigens afkomstig uit aflevering 3 van The Pack) bewijzen dat honden, en dieren in het algemeen, gewoonweg niet in tv-series horen. Klaarblijkelijk heeft Amazon dus gehoor gegeven aan die oproep.