Laatste Nieuws

Amazon Prime Video bestelt tweede seizoen Good Omens

Good Omens Amazon Prime Video

Goed nieuws voor liefhebbers van de Amazon Prime Video-serie Good Omens: er is officieel een tweede seizoen besteld! Zeer binnenkort starten de opnames van de nieuwe afleveringen al in Schotland.

Universum wordt verder uitgediept

Good Omens is gebaseerd op de internationale bestseller-roman van de beide schrijvers Terry Pratchett en Neil Gaiman, en we weten al dat het nieuwe seizoen van de serie zes afleveringen zal bevatten. Het is de bedoeling dat die het Good Omens-universum en de personages verder uitdiepen.

In de Prime Video-serie vormen de engel Aziraphale (gespeeld door Michael Sheen) en de demon Crowley (gespeeld door David Tennant) een onwaarschijnlijk duo, dat samen moet werken om de wereld te redden van de ondergang, de Apocalyps. Het nieuwe seizoen krijgt verhaallijnen die verder gaan dan het originele bronmateriaal.

Drie Primetime Emmy’s

De eerste Good Omens-reeks werd behoorlijk goed ontvangen door recensenten én kijkers. Op ratingwebsite IMDb scoort de show een knappe 8,1 en daarnaast werd de serie genomineerd voor niet één, niet twee, maar drie Primetime Emmy’s (Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes, Outstanding Music Composition for a Limited Series, Movie, or Special en Outstanding Original Main Title Theme Music). Good Omens viste echter drie keer achter het net.

“Nieuwe existentiële bedreiging”

In een officieel statement laat Tennant alvast weten: “De terugkeer van Good Omens is geweldig nieuws. Ik werk weer samen met Michael, en ik mag de prachtige woorden van Neil nog eens uitspreken. Het is waarschijnlijk minder goed voor het universum omdat het vrijwel zeker betekent dat er een nieuwe existentiële bedreiging zal zijn om mee om te gaan, maar weet je – swings and roundabouts…”

Later dit jaar begint men al met het filmen van het tweede seizoen van Good Omens in Schotland. De spiksplinternieuwe afleveringen worden geproduceerd door Amazon Studios, BBC Studios Productions, The Blank Corporation en Narrativia, en gaan ergens in 2022 in première op Prime Video. De precieze releasedatum zal Amazon op een later moment bekendmaken.