Laatste Nieuws

Amazon Originals zorgen voor veel meer Prime-abonnees

Amazon Prime Video

Het loont voor Amazon om voor het streamingplatform Prime Video Amazon Originals te ontwikkelen. Uit documenten blijkt namelijk dat het aantal Prime-abonnementen door deze Originals fors is gestegen.

Unique Selling Point

Amazon Originals zijn een unique selling point voor de streamingdienst. Daarmee kan het zich namelijk onderscheiden van concurrenten als Netflix. Amazon Originals zijn namelijk exclusief bij Prime Video te zien en zullen dus ook nooit bij de concurrent terechtkomen, omdat ze zijn gefinancierd door Amazon. Dat Amazon veel geld steekt in deze zogeheten original content zorgt niet alleen voor waardering bij de klant, maar ook een toename in het klantenbestand.

Vijf miljoen extra abonnees

De Amazon Originals zouden namelijk liefst vijf miljoen nieuwe Prime-abonnementen hebben opgeleverd voor Amazon. Reuters heeft geheime documenten van de webgigant in het bezit, analyseerde deze bestanden en concludeerde dat de Originals Amazon geen windeieren legt. Die vijf miljoen extra Prime-abonnees werden verworven in de periode 2014 – 2017, weet Reuters. Het maken van eigen films en series heeft overigens wel een prijskaartje. Uit de documenten zou namelijk tevens blijken dat er zo’n vijf miljard dollar per jaar wordt geïnvesteerd in Amazon Originals. Eén van de duurste nieuwe projecten is de serie over The Lord of The Rings.

Die reeks moet echter nog gemaakt worden. Voorbeelden van Amazon Originals die al wel te zien zijn in Nederland zijn The Man In The High Castle, The Grand Tour en Bosch.