Laatste Nieuws

Amazon onthult filmlocatie Lord of the Rings seizoen 2

lord of the rings amazon prime video

Het eerste seizoen van de The Lord of the Rings-serie van Amazon gaat pas over een jaartje, op 2 september 2022, in première. Desondanks heeft Prime Video nu al bekendgemaakt waar seizoen 2 opgenomen wordt.

Op naar Groot-Brittannië

Amazon Studios onthult namelijk dat The Lord of the Rings seizoen 2 zal worden gefilmd in het Verenigd Koninkrijk. De verschuiving van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk past volgens de streaminggigant in de strategie van de studio om zijn productieactiviteiten uit te breiden en te investeren in studioruimte in Groot-Brittannië. Veel van Amazon Studios’ films en series worden al in het Verenigd Koninkrijk opgenomen.

De langverwachte Lord of the Rings-serie heeft onlangs de opnamen van seizoen 1 in Nieuw-Zeeland afgerond. Het eerste seizoen van de show staat wereldwijd gepland voor première op Prime Video op vrijdag 2 september 2022.

‘Dankjewel, Nieuw-Zeeland!’

Vernon Sanders, VP en Co-Head of TV bij Amazon Studios, laat weten: “We willen de bevolking en de regering van Nieuw-Zeeland bedanken voor hun gastvrijheid en toewijding. We zijn de New Zealand Film Commission, het Ministry of Business, Innovation and Employment, Tourism New Zealand, Auckland Unlimited, en anderen dankbaar voor hun geweldige samenwerking die de Nieuw-Zeelandse filmsector en de lokale economie heeft ondersteund tijdens de productie van seizoen 1.”

De postproductie van het eerste seizoen van de nieuwe versie van The Lord of the Rings gaat in Nieuw-Zeeland door tot juni 2022. De preproductie van seizoen 2 in het Verenigd Koninkrijk start naar verwachting in de eerste maanden van het nieuwe jaar.

Bekende en nieuwe personages

Amazons versie van The Lord of the Rings brengt voor het eerst J.R.R. Tolkiens legendarische Tweede Tijdperk van de geschiedenis van Midden-aarde op het scherm. De serie begint in een tijd van relatieve vrede, duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit- en The Lord of the Rings-boeken. De serie volgt een ensemble van zowel bekende als nieuwe personages, die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde.